کد محصول : 3.4340
نوترون
بوتیل هیدروکسی انیزول
فرمول شیمیایی
جرم مولکولی
CAS نامبر
کد گمرکی
موارد مورد استفاده
| Formula | C11H16O2 |
| Chemical formula | 2-[(CH3)3C]-4-(CH3O)C6H3OH |
| molar mass | 180.24 g/mol |
| CAS number | 121-00-6 |
| HS Code | 2909 50 19 |
| EC number | 204-442-7 |
| Storage | Store at 15 to 30° c |
| SDS | available |
| RTECS | SK1575000 |
| Form | crystals or waxy solid |
| Color | white to slightly yellow |
| Boiling point | 263 °C (1013 hPa) |
| Melting point | 48 – 63 °C |
| Vapor pressure | 1.33 hPa (105 °C) |
| Assay | ≥ | 98.5 | % |
| Appearance | Conforms | ||
| Solubility | Conforms | ||
| Identification | Conforms | ||
| Melting Range | 48.0 to 63.0 | °c | |
| Sulphated ash | ≤ | 0.01 | % |
بوتیل هیدروکسی آنیزول یک ماده جامد مومیشکل سنتزی است که از دو ترکیب آلی ایزومری تشکیل شده است. این ماده بهطور گسترده بهعنوان آنتیاکسیدان در مواد غذایی، بستهبندی مواد غذایی، محصولات آرایشی، فرآوردههای دارویی، خوراک دام و محصولات پایه نفتی استفاده میشود. بوتیل هیدروکسی آنیزول با جلوگیری از اکسیداسیون، از فساد ناشی از تندشدگی چربیها جلوگیری کرده و به افزایش ماندگاری محصولات کمک میکند.
🏭⚗️ تولید
بوتیل هیدروکسی آنیزول از طریق آلکیلاسیون ۴-متوکسیفنول با ایزوبوتیلن تولید میشود که در نتیجه آن مخلوطی از دو ایزومر به دست میآید.
🧪 کاربردها
بوتیل هیدروکسی آنیزول معمولاً برای حفظ چربیها و روغنهای موجود در محصولات غذایی مانند تنقلات، محصولات نانوایی و غلات استفاده میشود. این ماده همچنین در محصولات مراقبت شخصی مانند رژ لب و مرطوبکنندهها و در فرآوردههای دارویی برای جلوگیری از اکسیداسیون مواد مؤثره کاربرد دارد.
⚠️ ایمنی
بوتیل هیدروکسی آنیزول در صورت استفاده در محدودههای تعیینشده، بهطور کلی مادهای ایمن شناخته میشود. با این حال، مطالعات انجامشده روی حیوانات نشان دادهاند که مصرف مقادیر بالای این ماده ممکن است با اثرات سرطانزایی همراه باشد و به همین دلیل در گروه موادی قرار گرفته است که احتمال سرطانزایی برای انسان درباره آنها مطرح شده است. با وجود این، میزان مواجهه معمول انسان با بوتیل هیدروکسی آنیزول، در محدودههای مجاز تعیینشده توسط مراجع نظارتی مواد غذایی و دارویی، ایمن در نظر گرفته میشود.
بوتیل هیدروکسی آنیزول معمولاً برای حفظ چربیها و روغنهای موجود در محصولات غذایی مانند تنقلات، محصولات نانوایی و غلات استفاده میشود. این ماده همچنین در محصولات مراقبت شخصی مانند رژ لب و مرطوبکنندهها و در فرآوردههای دارویی برای جلوگیری از اکسیداسیون مواد مؤثره کاربرد دارد.





