• فارسی
  • English

کد محصول : 1.1420

نوترون

ایزوپروپانول (2-پروپانول)

فرمول شیمیایی

جرم مولکولی

CAS نامبر

کد گمرکی

موارد مورد استفاده

Formula: C3H8O
Chemical formula: CH3CH(OH)CH3
Density: 0.786 g/cm3 (20 °C)
Molar mass: 60.10 g/mol
CAS number: 67-63-0
EC index number: 603-117-00-0
HS code: 29051200
EC number: 200-661-7
Storage (temperature): at +5 °C to +30 °C
SDS available
RTECS: NT8050000
R phrase: R 11-36-67
S phrase: S 7-16-24/25-26
Odour: alcohol-like
Form: liquid
Color: colourless
Explosion limit: 2 – 12.7 Vol %
Ignition temperature: 425 °C (DIN 51794)
Solubility in water: (20 °C) soluble
Solubility in ethanol: soluble
Solubility in chloroform: soluble
Flash point: 12 °C (c.c.)
Boiling point: 82.4 °C (1013 hPa)
Melting point: -89.5 °C
Vapour pressure: 43 hPa (20 °C)
Viscosity dynamical: 2.2 mPa*s (20 °C)
Saturation concentration 105 g/m3 (20 °C)
Assay ≥ 99.5 %
Solubility Conforms
Description Conforms
Identification Conforms
Evaporation residue ≤ 0.002 %
Acidity ≤ 0.7 ml
Specification gravity 0.784 – 0.785 g/cm3
Refractive index 1.376 – 1.378
Water ≤ 0.5 %

ایزوپروپانول مایعی بی‌رنگ و قابل اشتعال با بوی تند است که معمولاً به‌عنوان ماده ضدعفونی‌کننده و حلال استفاده می‌شود. این ماده در برابر باکتری‌ها و ویروس‌ها بسیار مؤثر است و به همین دلیل در حوزه‌های بهداشتی، دارویی و محصولات خانگی اهمیت زیادی دارد. همچنین در صنایع آرایشی، تولید جوهر و فرایندهای پاک‌سازی صنعتی به‌طور گسترده استفاده می‌شود.

🏭⚗️ تولید

ایزوپروپانول عمدتاً از طریق آب‌افزایی مستقیم پروپیلن با استفاده از کاتالیزگرهای اسیدی تولید می‌شود.

روش کمتر رایج، آب‌افزایی غیرمستقیم با استفاده از اسید سولفوریک است.

🧪 کاربردها

  • در مواد ضدعفونی‌کننده و محلول‌های ضدعفونی‌کننده دست استفاده می‌شود.
  • به‌عنوان حلال برای رنگ‌ها، جوهرها و پوشش‌ها کاربرد دارد.
  • در ترکیبات محصولات آرایشی و مراقبت شخصی استفاده می‌شود.

⚠️ ایمنی

ایزوپروپانول بسیار قابل اشتعال است.

باید در محیط‌های دارای تهویه مناسب استفاده شود، از شعله مستقیم دور نگه داشته شود و هنگام کار با آن از تجهیزات حفاظت فردی مناسب استفاده شود.

این ماده باید در مکانی خنک و خشک نگهداری شود.

در مواد ضدعفونی‌کننده و محلول‌های ضدعفونی‌کننده دست استفاده می‌شود. به‌عنوان حلال برای رنگ‌ها، جوهرها و پوشش‌ها کاربرد دارد. در ترکیبات محصولات آرایشی و مراقبت شخصی استفاده می‌شود.