کد محصول : 1.2550
نوترون
پلی سوربات 80(تویین 80)
فرمول شیمیایی
جرم مولکولی
CAS نامبر
کد گمرکی
موارد مورد استفاده
| Density | 1.1g/cm3 (20°C) |
| CAS number | 9005-67-8 |
| HS Code | 34021300 |
| Storage | Store at 15 to 25 °C |
| SDS | availeble |
| Odour | odourless |
| Form | gel |
| Color | yellow |
| Solubility in water | soluble ( 25 °C ) |
| Solubility in ethanol | soluble |
| Flash point | ~ 149 °C |
| Boiling point | ~ 100 °C |
| Vapour pressure | ~ 10 hpa |
| Viscosity dynamical | 400 -800 mm2/s (25 °C) |
| Description | Conforms | ||
| Identification | Conforms | ||
| Solubility | Conforms | ||
| Acid value | 2.2 | ||
| Hydroxyl value | ≤ | 81 – 96 | |
| Saponification value | 45 – 55 | ||
| Residual on ignation | ≤ | 0.25 | % |
| Heavy metals | ≤ | 0.001 | % |
| Water | ≤ | 3.0 | % |
پلیسوربات ۸۰ یک سورفکتانت و امولسیونکننده غیریونی است که با نام رسمی پلیاکسیاتیلن ۲۰ سوربیتان مونو اولئات شناخته میشود. این ماده مایعی گرانرو و به رنگ زرد تا کهربایی است که در آب محلول است و بهطور گسترده در فرمولاسیونهای غذایی، آرایشی، دارویی و صنعتی استفاده میشود.
🏭⚗️ تولید
پلیسوربات ۸۰ از طریق استریفیکاسیون سوربیتان که از سوربیتول به دست میآید، با اسید اولئیک تولید میشود و سوربیتان مونو اولئات تشکیل میگردد.
سپس این ترکیب با استفاده از اتیلن اکسید، در حدود ۲۰ واحد، و تحت شرایط کنترلشده اتوکسیله میشود.
این فرایند یک سورفکتانت آبدوست تولید میکند که میتواند امولسیونهای روغن در آب را پایدار کند.
🔬 ویژگیها
پلیسوربات ۸۰ یک مایع گرانرو، بیبو و زرد تا کهربایی با چگالی حدود ۱٫۱۰ گرم بر میلیلیتر و گرانروی تقریباً ۳۰۰ تا ۵۰۰ سانتیاستوکس در دمای ۲۵ درجه سانتیگراد است.
این ماده بهطور کامل در آب و همچنین در حلالهای آلی مانند اتانول، متانول، اتیل استات و روغنها حل میشود.
مقدار تعادل آبدوستی ـ چربیدوستی آن حدود ۱۵ است که باعث میشود بهعنوان عامل حلکننده مواد آبگریز، عملکرد بسیار مؤثری داشته باشد.
پلیسوربات ۸۰ در فرمولاسیونهای مختلف از نظر شیمیایی پایدار باقی میماند.
🧪 کاربردها
- صنایع غذایی: بهعنوان امولسیونکننده در بستنی، سسهای سالاد، سسها و محصولات نانوایی استفاده میشود و به بهبود بافت، جلوگیری از جدایش چربی و افزایش پایداری کمک میکند.
- صنایع آرایشی و محصولات مراقبت شخصی: بهعنوان سورفکتانت، امولسیونکننده و عامل حلکننده برای روغنهای اسانسی و مواد معطر در کرمها، لوسیونها، شامپوها و محصولات حمام استفاده میشود.
- داروسازی و پزشکی: بهعنوان ماده جانبی در فرمولاسیونهای خوراکی، موضعی و تزریقی کاربرد دارد؛ همچنین در پایدارسازی واکسنها، افزایش حلالیت داروهای کممحلول و کمک به انتقال دارو استفاده میشود.
- آزمایشگاه و زیستفناوری: در محیطهای کشت، برای مثال در کشت مایکوباکتریوم توبرکلوزیس، در آزمونهای ایمنیشناختی و همچنین برای پایدارسازی محلولهای پروتئینی و غشاها استفاده میشود.
- کاربردهای صنعتی: بهعنوان پخشکننده، روانکننده، عامل ترکننده، افزودنی ضدالکتریسیته ساکن و امولسیونکننده در پوششها، صنایع نساجی، مواد منفجره و فرمولاسیونهای کشاورزی مورد استفاده قرار میگیرد.
صنایع غذایی: بهعنوان امولسیونکننده در بستنی، سسهای سالاد، سسها و محصولات نانوایی استفاده میشود و به بهبود بافت، جلوگیری از جدایش چربی و افزایش پایداری کمک میکند. صنایع آرایشی و محصولات مراقبت شخصی: بهعنوان سورفکتانت، امولسیونکننده و عامل حلکننده برای روغنهای اسانسی و مواد معطر در کرمها، لوسیونها، شامپوها و محصولات حمام استفاده میشود. داروسازی و پزشکی: بهعنوان ماده جانبی در فرمولاسیونهای خوراکی، موضعی و تزریقی کاربرد دارد؛ همچنین در پایدارسازی واکسنها، افزایش حلالیت داروهای کممحلول و کمک به انتقال دارو استفاده میشود. آزمایشگاه و زیستفناوری: در محیطهای کشت، برای مثال در کشت مایکوباکتریوم توبرکلوزیس، در آزمونهای ایمنیشناختی و همچنین برای پایدارسازی محلولهای پروتئینی و غشاها استفاده میشود. کاربردهای صنعتی: بهعنوان پخشکننده، روانکننده، عامل ترکننده، افزودنی ضدالکتریسیته ساکن و امولسیونکننده در پوششها، صنایع نساجی، مواد منفجره و فرمولاسیونهای کشاورزی مورد استفاده قرار میگیرد.






